Hva er Anisogamy og Oogamy?
Hva er Anisogamy og Oogamy?

Video: Hva er Anisogamy og Oogamy?

Video: Hva er Anisogamy og Oogamy?
Video: What is Isogamy, Anisogamy, Oogamy : conjugation & Syngamy আইসোগ্যামী, এনাইসোগ্যামী উগ্যামী কনজুগেশন 2024, September
Anonim

Hovedforskjellen mellom anisogami isogami og oogamy er det anisogami er sammensmeltningen av gameter i ulik størrelse mens isogami er sammensmeltningen av gameter i lignende størrelse og oogamy er sammensmeltningen av store, immotile kvinnelige kjønnsceller med små, motile mannlige kjønnsceller.

Hva menes med dette om Oogamy?

Oogamy er den kjente formen for seksuell reproduksjon. Det er en form for anisogami (heterogami) der den kvinnelige gameten (f.eks. eggcellen) er betydelig større enn den mannlige gameten og er ikke-bevegelig.

Hva er også Isogamous og Anisogamous? Isogamt er en type seksuell reproduksjon der mannlige og kvinnelige kjønnsceller har lignende morfologi. De har lignende form og størrelse. Oogamous er en type anisogamisk der kvinnelig kjønnscelle er betydelig større enn den mannlige kjønnscellen. I dette er den kvinnelige kjønnscellen ikke-bevegelig og den mannlige kjønnscellen er bevegelig.

Også å vite, som er et eksempel på Anisogamy?

I blomstrende planter er kjønnscellene ikke-motile celler i gametofytter. Formen på anisogami som forekommer hos dyr, inkludert mennesker, er oogamy, der et stort, ikke-motilt egg (egg) blir befruktet av en liten, bevegelig sæd (spermatozoon).

Hva er isogami og eksempler?

Det er INGEN høyere dyr som er det isogamt , men det er flere typer alger (som Chlamydomonas) som er det, samt flere sopp (som Basidiomycota). Gjær er generelt sett isogamt også. Isogami antas å ha gått foran anisogami. Anisogami er hovedtrekk ved de fleste seksuelle reproduksjonene.

Anbefalt: