Innholdsfortegnelse:

Hva er symptomene på Charcot-fot?
Hva er symptomene på Charcot-fot?

Video: Hva er symptomene på Charcot-fot?

Video: Hva er symptomene på Charcot-fot?
Video: Hva er prolaps? 2024, Juni
Anonim

Symptomene på Charcot-fot kan omfatte:

  • Varme ved berøring (den berørte foten føles varmere enn den andre)
  • Rødhet i foten.
  • Opphovning i området.
  • Smerter eller smerter.

Så, hvordan vet du om du har Charcot-fot?

Symptomer og tegn på Charcot-fot er ikke alltid åpenbare, spesielt i begynnelsen. Ofte kan personer med tilstanden ikke føle smerten eller ubehaget som vanligvis indikerer et problem. De kan se rødhet eller opphovning i foten, eller de kan merke at områder av foten er varme å ta på.

er Charcot-foten smertefull? Selv om en pasient med Charcot artropati vil vanligvis ikke ha mye smerte , de kan ha andre symptomer . Det mest følsomme tegnet på tidlig Charcot fot er hevelse av fot . Dette kan skje uten en åpenbar skade. Rødhet i fot kan også forekomme i tidlige stadier.

På samme måte spørs det, hva er den beste behandlingen for Charcot-fot?

Den første og viktigste behandling er hvile eller for å ta vekten av den berørte fot (også kalt "lossing"). I den tidlige fasen av Charcot fot , avlastning bidrar til å forhindre betennelse og stopper tilstanden fra å bli verre og forhindrer misdannelse.

Kan du gå med Charcot-fot?

Charcot fot kan gjøre gå vanskelig eller umulig, og i alvorlige tilfeller kan krever amputasjon. Charcot fot kan forekomme hos en diabetiker som har nevropati (nerveskade) i fot som svekker evnen til å føle smerte. Charot fot oppstår vanligvis etter en mindre skade, for eksempel en forstuing eller stressfraktur.

Anbefalt: