Hvilket område er livmorhalsen?
Hvilket område er livmorhalsen?

Video: Hvilket område er livmorhalsen?

Video: Hvilket område er livmorhalsen?
Video: Livmoderhalsen 2024, Juli
Anonim

De nakkeområdet av ryggrad er kjent som Cervikal ryggrad . Dette region består av syv ryggvirvler , som er forkortet C1 til C7 (topp til bunn). Disse ryggvirvler beskytte hjernestammen og spinal ledning, støtt hodeskallen, og tillat et bredt spekter av hodebevegelser.

Følgelig, hvor starter og slutter cervicalcolumna?

De livmorhalsen er består av de syv første ryggvirvler i ryggrad . Den starter like under skallen og ender rett over thorax ryggrad . De cervical ryggraden har en lordotisk kurve (en bakover C -form) - akkurat som korsryggen ryggrad.

Spørsmålet er deretter hva som forårsaker smerter i livmorhalsen? De Cervikal ryggrad og hva kan gå galt Leddbånd, muskler og sener hjelper til med å stabilisere og bevege cervical ryggraden . Den vanligste årsaken av nakken smerte oppstår når et av disse bløtvevene blir anstrengt eller forstuet fra overforbruk eller overspenning. Denne typen skade helbreder vanligvis innen en uke eller to.

Folk spør også, hva kontrollerer halsryggraden din?

C1, C2 og C3 ( de de tre første livmorhals nerver) hjelpe kontrollere hode og nakke, inkludert bevegelser fremover, bakover og til de sider. C4 (sammen med C3 og C5) hjelper også på strømmen de membran- de muskelark som strekker seg til de bunnen av de ribbe bur for pust.

Hvilke nerver påvirkes av c4 c5?

C5 , som nevnt tidligere, sammen med C3 og C4 , bidrar til phrenic nerve som innerverer membranen. Røtter C5 , C6 og C7 produserer den lange brystkassen nerve , ansvarlig for å kontrollere serratus anterior.

Anbefalt: