Blir fregner til kreft?
Blir fregner til kreft?

Video: Blir fregner til kreft?

Video: Blir fregner til kreft?
Video: Kur mot kreft | Martin og Mikkelsen S1E4 2024, Juni
Anonim

Felles fregner de er ganske ufarlige og sjelden utvikle seg til hud kreft . Mest fregner er produsert ved eksponering til ultrafiolett lys og falmer vanligvis i vinteren. Uvanlig utseende fregner kan bli til ondartet hud kreft.

Her kan du vite om en fregne er kreft?

  1. Ufarlige fargede flekker som spenner fra 1 mm til 10 mm.
  2. Uniform i formen og til og med farget. Kan heves.
  3. Jo flere føflekker eller fregner du har, desto større er risikoen for hudkreft.
  4. Kan ha ujevne kanter og flere farger som brunt og svart.
  5. Følg føflekker nøye for tegn på endring.

I tillegg, kan fregner være melanom? Føflekker og fregner . De fleste føflekker, flekker, fregner og støt på huden er ufarlig, men dette er ikke alltid tilfelle: Omtrent 75% av melanom er nye flekker som dukker opp i normal hud - en ny stygg andung. Annen melanomer starte innenfor en eksisterende føflekk eller fregne - se opp for endringer.

I tillegg kan en fregne bare dukke opp?

Fregner er små, ufarlige merker det vises på huden. Genetikk og soleksponering er de viktigste årsakene til fregner . Hvis en person er genetisk mer sannsynlig å utvikle seg fregner , eksponering for sollys kan tvinge dem vises . Fregner er vanlige hos barn og kan forsvinne eller bli mindre merkbare når de vokser opp.

Bør jeg være bekymret for nye fregner?

Fregner og føflekker i seg selv utgjør ingen trussel. Men føflekker kan tyder på økt risiko for melanom eller ondartet hudkreft.

Anbefalt: