Hva betyr liggende stilling?
Hva betyr liggende stilling?

Video: Hva betyr liggende stilling?

Video: Hva betyr liggende stilling?
Video: Instruksjon liggende stilling 2024, Juni
Anonim

De liggende stilling (/s? ˈpa? n/eller/ˈsuːpa? n/) betyr å ligge horisontalt med ansiktet og torso opp, i motsetning til utsatt stilling , som er med forsiden ned. Når det brukes i kirurgiske inngrep, gir det tilgang til peritoneal, thorax og perikardial region; samt hode, nakke og ekstremiteter.

På samme måte spørs det, hva betyr det å sove i liggende stilling?

Begrepet " liggende stilling ” er en du kan komme over når du slår opp eller diskuterer ulike treningsbevegelser eller soveposisjoner . Selv om det kan høres komplisert ut, liggende ganske enkelt midler "Liggende på ryggen eller med ansiktet oppover", som når du ligger i sengen på ryggen og ser opp i taket.

Ved siden av ovenfor, hva er forskjellen mellom utsatt posisjon og liggende stilling? De forskjell er det utsatt beskriver posisjon av å ligge med forsiden ned, mens liggende beskriver posisjon av å ligge med ansiktet opp.

Her, hvorfor brukes ryggleie?

De liggende stilling gir utmerket kirurgisk tilgang for intrakranielle prosedyrer, de fleste otorhinolaryngologiske prosedyrer og kirurgi på den fremre cervical ryggraden. De liggende stilling også er brukt under hjerte- og magekirurgi, samt prosedyrer på underekstremiteten inkludert hofte, kne, ankel og fot.

Hva er det motsatte av liggende stilling?

liggende , resupine (adj) liggende med ansiktet oppover. Antonymer: vertikal, oppreist, aktiv, oppreist.

Anbefalt: