Er tolvfingertarmen en del av magen?
Er tolvfingertarmen en del av magen?

Video: Er tolvfingertarmen en del av magen?

Video: Er tolvfingertarmen en del av magen?
Video: Why Surgery Should Be Your Last Resort — Abdominal Fistula's and When Surgeries Go Wrong 2024, September
Anonim

Ligger dårligere enn mage , den tolvfingertarmen er et 10-12 tommer (25-30 cm) langt C-formet, hult rør. De tolvfingertarmen er en del i mage -tarmkanalen (GI), festet til den pyloriske lukkemusklen i mage på dens overordnede ende og til jejunum i tynntarmen på dens nedre ende.

På denne måten, hva er mellom magen og tolvfingertarmen?

De mage inneholder noe som kalles pylorus, som forbinder mage til tolvfingertarmen . De tolvfingertarmen er den første delen av tynntarmen. Sammen, pylorus og tolvfingertarmen spiller en viktig rolle i å hjelpe til med å flytte mat gjennom fordøyelsessystemet.

Tilsvarende, hva er tolvfingertarmen del av? De tolvfingertarmen er det innledende C-formede segmentet av tynntarmen og er en fortsettelse av pylorus. Distalt sett er det i fortsettelse med jejunum og ileum, med det proksimale segmentet som er det korteste og bredeste. Plassert lavere enn magen, den tolvfingertarmen er omtrent 25 til 30 cm lang.

Derav, hvor er tolvfingertarmen og hva gjør den?

Duodenum . De tolvfingertarmen er den første delen av tynntarmen. Den ligger mellom magen og den midtre delen av tynntarmen, eller jejunum. Etter at matvarer blandes med magesyre, beveger de seg inn i tolvfingertarmen , hvor de blandes med galle fra galleblæren og fordøyelsessaft fra bukspyttkjertelen.

Er tolvfingertarmen til høyre eller venstre?

Den tredje (horisontale) delen (7,5 cm) går fra Ikke sant til venstre foran IVC og aorta, med de overlegne mesenteriske karene (venen på Ikke sant og arterien på venstre ) foran den. Den fjerde (stigende) delen (2,5 cm) fortsetter som jejunum.

Anbefalt: