Hvilken del av hjernen styrer relasjoner?
Hvilken del av hjernen styrer relasjoner?

Video: Hvilken del av hjernen styrer relasjoner?

Video: Hvilken del av hjernen styrer relasjoner?
Video: Hjernens ulike deler 2024, September
Anonim

OM FORFATTEREN

Følelser, som frykt og kjærlighet, utføres av det limbiske systemet, som er plassert i tinninglappen. Mens det limbiske systemet består av flere deler av hjernen , senteret for emosjonell prosessering er amygdala, som mottar input fra andre hjerne funksjoner som minne og oppmerksomhet.

Hvilken del av hjernen styrer derfor stemninger og følelsesmessig oppførsel?

Det limbiske systemet i kjernen av din hjerne huser mye av humør -aktive strukturer. Amygdala, i det limbiske systemet, er sentrum for følelsesmessig ladede minner og vedvarende negative tanker. Det er aktivt under stress, angst og depresjon.

Vet også, hvilken del av hjernen er ansvarlig for hva? Storhjernen, den store, ytre del av hjernen , styrer lesing, tenkning, læring, tale, følelser og planlagte muskelbevegelser som å gå. Den kontrollerer også syn, hørsel og andre sanser.

Når det gjelder dette, hvor er følelsene i hjernen?

Hoveddelen av hjernen som er ansvarlig for å behandle følelser, det limbiske systemet, kalles noen ganger den "emosjonelle hjernen" [kilde: Brodal]. En del av det limbiske systemet, kalt amygdala , vurderer den emosjonelle verdien av stimuli.

Kommer følelser fra hjertet eller hjernen?

Vi vet nå at dette ikke er sant - følelser har så mye å gjøre gjøre med hjerte og kroppen som de gjøre med hjerne . Av kroppens organer er hjerte spiller en spesielt viktig rolle i vår følelsesmessige opplevelse. Opplevelsen av en følelse resultatene fra hjerne , hjerte og kroppsskuespill i konsert.

Anbefalt: