Hva er Hypodermis -laget?
Hva er Hypodermis -laget?

Video: Hva er Hypodermis -laget?

Video: Hva er Hypodermis -laget?
Video: How to Give a Subcutaneous Injection Video 2024, Juli
Anonim

De hypodermis (subkutant lag , eller overfladisk fascia) ligger mellom dermis og underliggende vev og organer. Den består for det meste av fettvev og er lagringsstedet for det meste av kroppsfett.

Med tanke på dette, hva er hypodermis og hva er dens funksjon?

Hypodermis består av godt vaskularisert, løst, isolært bindevev og fettvev, som fungerer som en modus for fett lagring og gir isolasjon og demping for integumentet. Hypodermis er hjemmet til de fleste fett som angår mennesker når de prøver å holde vekten under kontroll.

Man kan også spørre hvorfor Hypodermis ikke er en del av huden? De hypodermis er ikke en del av huden , og ligger under dermis. Formålet er å feste hud til underliggende bein og muskler samt forsyne det med blodårer og nerver. Den består av løst bindevev og elastin.

Deretter kan man også spørre, hvor mange lag har Hypodermis?

Under dermis ligger hypodermis , som hovedsakelig består av løst binde- og fettvev. Huden består av to hovedtyper lag og en nært knyttet lag . Se denne animasjonen for å lære mer om lag av huden.

Hvorfor er hypodermis et godt sted for injeksjoner?

Fordi det er begrenset blodtilførsel til hypodermis , subkutan injeksjon brukes vanligvis når langsom absorpsjon av medisiner er foretrukket. Legemidler som administreres ved hjelp av denne metoden må være løselige og potente i små konsentrasjoner.

Anbefalt: