Hvorfor er et vedlegg vestigialt?
Hvorfor er et vedlegg vestigialt?

Video: Hvorfor er et vedlegg vestigialt?

Video: Hvorfor er et vedlegg vestigialt?
Video: Hvorfor er det fedt at gå på højskole? 2024, September
Anonim

De blindtarm , beryktet for sin tendens til å bli betent eller til og med sprekke, har historisk sett blitt sett på som en vestigial orgel uten egentlig funksjon. Men ny forskning støtter ideen om at blindtarm kan faktisk tjene et formål: å beskytte nyttige bakterier som lever i tarmen.

Også, hvordan ble vedlegget vestigialt?

"Mange biologitekster i dag refererer fortsatt til blindtarm som en ' vestigial organ. '" Darwin teoretiserte at blindtarm hos mennesker og andre primater var de evolusjonære restene av en større struktur, kalt blindtarm, som var brukt av nå utdødde forfedre for å fordøye mat.

På samme måte, hvorfor er visdomstenner rudimentale? Visdomstenner er vestigial tredje jeksler som menneskelige forfedre brukte for å hjelpe til med å male ned plantevev.

Spørsmålet er også, hva var den opprinnelige hensikten med vedlegget?

Forskere konkluderer at blindtarm er designet for å beskytte gode bakterier i tarmen. På den måten, når tarmen påvirkes av et anfall av diaré eller annen sykdom som renser tarmene, blir de gode bakteriene i blindtarm kan repopulere fordøyelsessystemet og holde deg frisk.

Kan mennesker ha haler?

Mennesker har en hale , men det er bare for en kort periode under vår embryonale utvikling. Det er mest uttalt rundt dag 31 til 35 i svangerskapet, og deretter går det tilbake til de fire eller fem sammensmeltede ryggvirvlene og blir vår haleben. I sjeldne tilfeller er regresjonen ufullstendig og vanligvis fjernet kirurgisk ved fødselen.

Anbefalt: