Hva er radius og ulna?
Hva er radius og ulna?

Video: Hva er radius og ulna?

Video: Hva er radius og ulna?
Video: Comparative anatomy of the Radius and ulna 2024, September
Anonim

De radius eller radiell bein er en av de to store beinene i underarmen, den andre er ulna . Den strekker seg fra lateral side av albuen til tommelsiden av håndleddet og går parallelt med ulna . Det er et langt bein, prismeformet og lett buet i lengderetningen.

Med tanke på dette, hva er funksjonen til radius og ulna?

Den går sammen med humerus på den større enden for å lage albueleddet, og slutter seg til håndkarpalbenene i den mindre enden. Sammen med radius , ulna gjør det mulig for håndleddsleddet å rotere. De ulna er 50 prosent større i diameter enn radius i 4 til 5 måneders alder.

Vet også, hva heter enden på ulna? Det aller proksimale slutten av ulna er olecranon. Triceps senen er festet til den. Denne projeksjonen er coronoid -prosessen. Distalt til det dette røffe området, den ulnar tuberositet, markerer innsetting av brachialis -senen. Denne lille buede overflaten, det radiale hakk, er der radiusens hode artikulerer.

Også for å vite, krysser radius og ulna?

De ulna utgjør en del av håndleddsleddet og albueleddene. Nærmere bestemt ulna sammenføyes (artikulerer) med: trochlea av humerus, ved høyre side albue som et hengselledd med semilunar trochlear hakk av ulna . de radius , nær albuen som et svingled, tillater dette radius til kryss over ulna i pronasjon.

Hvilket bein er sterkere ulna eller radius?

De ulna er kortere og mindre enn radius . De radius er en del av to ledd: albuen og håndleddet. Ved albuen går den sammen med capitulum i humerus, og i en egen region, med ulna på radial hakk. Ved håndleddet er radius danner et ledd med ulna bein.

Anbefalt: