Hvor er sternocleidomastoid muskelen?
Hvor er sternocleidomastoid muskelen?

Video: Hvor er sternocleidomastoid muskelen?

Video: Hvor er sternocleidomastoid muskelen?
Video: SternocleidoMastoid Muscle 2024, Juni
Anonim

De sternocleidomastoideus muskel stammer fra to steder: brystbenets manubrium og kragebenet. Den beveger seg på skrå over siden av nakken og setter inn ved mastoidprosessen av skallen.

På samme måte spør folk, hva er opprinnelsen og innsettingen av sternocleidomastoid muskel?

Det er en "tohodet" muskel , betydning den har to opprinnelse nettsteder og en innsetting nettstedet. De SCMs opprinnelse er brystbenet og kragebenet og dets innsetting er mastoidprosessen bak øret. Handlingene til SCM er å bøye og rotere hodet. Det gjør dette ved å inngå henholdsvis begge SCM -er sammen eller en alene.

På samme måte, hvorfor gjør min sternocleidomastoid muskel vondt? Sternocleidomastoid syndrom er en tilstand der triggerpunkter dannes i SCM , fører til muskelsmerter og andre symptomer. Triggerpunkter er stramme, sensitive områder av muskelen at kan skyldes stress, dårlig holdning og nakke skader blant andre årsaker.

hvor mange sternocleidomastoideusmuskler er det?

Den sternocleidomastoideusmuskelen (SCM) er en av mer enn 20 par muskler som handler på de nakke. SCM har en dobbel-innervering og flere funksjoner.

Hva er Sternocleidomastoid koblet til?

De sternocleidomastoideus muskel er en tohodet nakkemuskulatur, som tro mot navnet bærer fester til brystbenets manubrium (sterno-), kragebenet (-cleido-) og mastoidprosessen i tinningbenet (-mastoid).

Anbefalt: