Hvordan behandler du kryssingssyndrom?
Hvordan behandler du kryssingssyndrom?

Video: Hvordan behandler du kryssingssyndrom?

Video: Hvordan behandler du kryssingssyndrom?
Video: Væk med de mørke rande | SKØNHEDSLABORATORIET 2024, September
Anonim

Denne tilstanden er generelt sett behandlet konservativt ved å unngå aktiviteter som er smertefulle, og ved å immobilisere tommel og håndledd i en skinne. Is og ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner som ibuprofen kan også hjelpe mot smerte og hevelse. Noen ganger anbefales kortikosteroidinjeksjoner i området.

Følgelig, hvor lang tid tar det før kryssingssyndromet gro?

Behandling og prognose Håndtering av krysssyndrom ligner på de fleste overforbrukssyndromer . To til tre uker av konservativ behandling med NSAIDs og immobilisering av underarmen med en skinne som holder håndleddet i 15° kontinuerlig ekstensjon er vanligvis effektivt for å redusere symptomer.

På samme måte, hvorfor knekker håndleddet mitt? De friksjon på håndleddet sener forårsaker smerte og hevelse i de tenosynovium som dekker de sener. De friksjon hemmer de jevn glidevirkning. Du kan høre en knirking lyd og følelse knirkende som de sener gni mot de muskler. Dette kalles crepitus.

Hva forårsaker deretter kryssingssyndrom?

Intersection syndrom kan være forårsaket ved direkte traumer til det andre ekstensorrommet. Det er oftere forårsaket av aktiviteter som krever repeterende håndledfleksjon og forlengelse. Vektløftere, roere og andre idrettsutøvere er spesielt utsatt for denne tilstanden.

Hva er Wartenberg syndrom?

Wartenberg syndrom er en spesifikk mononeuropati, forårsaket av innesperring av den overfladiske grenen av radialnerven. Symptomer inkluderer nummenhet, prikking og svakhet i det bakre aspektet av tommelen. Også kalt Cheiralgia paresthetica.

Anbefalt: