Er svovelvann trygt å drikke?
Er svovelvann trygt å drikke?

Video: Er svovelvann trygt å drikke?

Video: Er svovelvann trygt å drikke?
Video: Nå er det nå - Svømme - Ski & Fotballskolen. 2000. VHS SB. Norsk/Norwegian. 2024, Juli
Anonim

Svovel finnes i mange matvarer og regnes som en viktig del av et sunt kosthold, men for mye svovel i din drikker vann kan føre til diaré og dehydrering. Svovel ikke bare stinker og gjør din vann smak dårlig , det kan også flekke vasker, toaletter og klær og til og med skade rørleggerarbeid.

Vet også, er det trygt å drikke svovelluktende vann?

I de fleste tilfeller drikker vann som har en sterk råtten lukt av egg, selv om den er spesielt ubehagelig, er perfekt trygt å drikke . Men i noen sjeldne tilfeller kan lukten være forårsaket av kloakk eller andre forurensninger i en bygnings vann forsyning, noe som kan forårsake helseproblemer.

På samme måte kan svovel gjøre deg syk? Ved lave nivåer har hydrogensulfidgass en sterk lukt som ligner på råtne egg. Du kan lukter hydrogensulfidgass ved lavere nivåer enn kanskje årsaken helseeffekter, så det lukter gass gjør ikke alltid mener at det vil gjøre deg syk . På høyere nivåer, hydrogensulfidgass kan gjøre deg syk og kan være dødelig.

På samme måte er svovelvann bra for huden din?

Selv om det ikke er avgjørende medisinske studier i de USA angående fordelene ved suge inn svovelvann , studier i Japan, de Midtøsten og i hele Europa har vist at det suger inn svovelvann kan hjelpe til med å drepe bakterier og virus igjen og igjen huden inkludert psoriasis, dermatitt og soppinfeksjoner.

Hvordan fjerner du svovel fra vann?

Klorblekemiddel kan effektivt ta bort middels til høye nivåer (over 6 mg/l) av hydrogensulfid. Kloret i blekemiddelet reagerer kjemisk med (oksiderer) hydrogensulfidet og eliminerer lukten av "råtten egg". Klorblekemiddel reagerer også med jern eller mangan og desinfiserer vann forsyninger.

Anbefalt: