Hva er en spindelfiber og hva er dens funksjon?
Hva er en spindelfiber og hva er dens funksjon?

Video: Hva er en spindelfiber og hva er dens funksjon?

Video: Hva er en spindelfiber og hva er dens funksjon?
Video: Funksjoner - Hva er en funksjon? 2024, Kan
Anonim

Spindelfibre danne en proteinstruktur som deler seg de genetisk materiale i en celle. Spindelen er nødvendig for å dele seg likt de kromosomer i en foreldrecelle i to datterceller under begge typer kjernefysisk divisjon: mitose og meiose. Under mitose, spindelfibrene er kalt de mitotisk spindel.

Med tanke på dette, hva er spindel og funksjon?

De spindel fibre gir et rammeverk og festemidler som holder kromosomer organisert, justert og assortert under hele mitoseprosessen, noe som reduserer forekomsten av aneuploidi eller datterceller med ufullstendige sett med kromosomer.

hva ville skje uten spindelfibre? Hva ville skjedd hvis spindelfibre klarte ikke å danne seg i en celle under mitose? Cellen ville ikke være i stand til å dele kromosomene i to sett. Hvis cytokinesis oppstod, resultatet ville være en celle med to sett med kromosomer og en celle med ingen.

Følgelig, hva er spindelfibre?

Spindelfibre er filamenter som danner mitotikken spindel i celledeling, dvs. mitose og meiose. De er hovedsakelig involvert i å flytte og adskille kromosomene under atomdivisjon. Samlet danner de et spindel -formet struktur, som er bredest på midten og deretter avsmalner i begge ender.

Hva produserer spindelfibre?

Spindelfibre er produsert i sentrosomet fra sylindriske mikrotubuli kalt sentrioler.

Anbefalt: