Hva er Adnexa ved ultralyd?
Hva er Adnexa ved ultralyd?

Video: Hva er Adnexa ved ultralyd?

Video: Hva er Adnexa ved ultralyd?
Video: Детская Эхокардиография (УЗИ сердца) - Левая верхняя полая вена и открытый артериальный проток 2024, Juli
Anonim

An vedlegg masse (eggstokkens, egglederens masse eller omkringliggende bindevev) er et vanlig gynekologisk problem. Bekken ultralyd er vanligvis den første linjens bildestudie som brukes til å karakterisere en vedlegg masse [1]. En hoved bekymring ang vedlegg masser er om en malignitet er tilstede.

Hva betyr Adnexa på samme måte på ultralyd?

Medisinsk Definisjon av Adnexa Adnexa : I gynekologi er livmorens vedheng, nemlig eggstokkene, egglederne og leddbåndene som holder livmoren på plass.

Ved siden av ovenfor, er Adnexa og eggstokk det samme? An vedlegg masse er en klump i vev av adnexa livmor (strukturer som er nært strukturelt og funksjonelt knyttet til livmoren, slik som eggstokker eggleder eller noe av det omkringliggende bindevevet). Adnexal masser kan være godartet eller kreft, og de kan kategoriseres som enkle eller komplekse.

Ved siden av dette, hva er vedlegget til livmoren?

De adnexa av livmoren er plassen i kroppen din okkupert av livmor eggstokkene og egglederne. An vedlegg masse er definert som en klump i vevet som ligger i nærheten av livmor eller bekkenområdet (kalt adnexa av livmor ).

Hva er symptomene på adnexal masse?

De vanligste symptomene som oppstår hos en pasient med adnexal eller bekkenmasse er magemasse, oppblåsthet i magen, bekken smerte problemer med tarmbevegelser og økt vannlating, unormal vaginal blødning eller bekkenpress. Noen pasienter vil bare presentere ett av disse symptomene.

Anbefalt: