Hva betyr perifer IV -linje?
Hva betyr perifer IV -linje?

Video: Hva betyr perifer IV -linje?

Video: Hva betyr perifer IV -linje?
Video: How to Insert a Peripheral IV | Merck Manual Professional Version 2024, Juli
Anonim

EN perifer intravenøs linje (PIV) er et lite, kort plastrør, kalt a kateter . En helsepersonell setter PIV gjennom huden inn i en vene i hodebunnen, hånden, armen eller foten. Denne artikkelen omhandler PIV -er hos babyer.

Tilsvarende, hva brukes perifer IV til?

Perifer intravenøs katetre (PIVC) er de vanligste brukt intravenøst apparat hos pasienter på sykehus. Det er de først og fremst brukt til terapeutiske formål som administrering av medisiner, væsker og/eller blodprodukter samt blodprøvetaking.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom en perifer IV og en PICC -linje? EN perifer IV -linje (PIV, eller bare IV ”) Er et kort kateter som vanligvis plasseres i underarm. Det starter og slutter i selve armen. EN PICC -linje er et lengre kateter som også er plassert i overarm.

På samme måte, hvor lenge kan en perifer IV -linje forbli i?

"Retningslinjene sier det perifer intravenøs katetre gjøre trenger ikke å byttes oftere enn 72 til 96 timer, så hvis vi lar katetre forbli på plass utover 96 timer, er det fortsatt innenfor retningslinjene, "sa Dr.

Kan en kanyle forårsake skade?

Når en i.v. kateter trenger inn i en nerve, det Kan forårsake midlertidig eller permanent skader . Etter å ha opprettholdt en skade , en nerve vil regenerere i et forsøk på å koble til fibrene den en gang innerverte.

Anbefalt: