Hva er forskjellen mellom kriminalistikk og rettsmedisin?
Hva er forskjellen mellom kriminalistikk og rettsmedisin?

Video: Hva er forskjellen mellom kriminalistikk og rettsmedisin?

Video: Hva er forskjellen mellom kriminalistikk og rettsmedisin?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Juli
Anonim

Rettsmedisin er den vitenskap -baserte prosedyrer som brukes for å håndtere kriminelle hendelser. Kriminalistikk er en delmengde av rettsmedisin , det er analysen av fysiske bevis. Resultatene av rettsmedisin tester hjelpepolitiet og rettssystemet med å løse kriminalitet, rettsmedisinske forskere analysere bevis.

Hva er følgelig rettsmedisinsk kriminalistikk?

I Rettsmedisinsk vitenskap: Kriminalistikk . Kriminalistikk kan defineres som anvendelse av vitenskapelige metoder for anerkjennelse, innsamling, identifisering og sammenligning av fysiske bevis generert av kriminell eller ulovlig sivil aktivitet.

Vet du også, er kjemi eller biologi bedre for rettsmedisin? Rettsmedisinsk forskere som jobber i et laboratorium og analyserer bevis og prøver trenger en grad i den vitenskapelige disiplinen de spesialiserer seg på. For eksempel trenger noen som utfører DNA -testing a biologi grad, mens noen som utfører testing på sporbevis som fiber eller hårprøver trenger en grad i kjemi.

På denne måten, hva er forskjellen mellom kriminologi og rettsmedisinsk vitenskap?

Nøkkel forskjell : Disiplinene Rettsmedisinsk etterforskning og kriminologi tar for seg spørsmål knyttet til kriminalitet og kriminell atferd. Rettsmedisin er en tilnærming for å løse kriminaliteten og dens relaterte spørsmål, mens kriminologi utvikler teorier og forklarer kriminaliteten som sosiale fenomener.

Hva er formålet med kriminalistikken?

Kriminalistikk . vitenskapen som utvikler et system med spesielle prosedyrer, metoder og midler for å samle, studere og evaluere juridiske bevis som brukes i straffesaker for hensikt for å forhindre, avsløre eller etterforske forbrytelser.

Anbefalt: