Hva er forskjellen mellom oppfattet jeg og presentere jeg?
Hva er forskjellen mellom oppfattet jeg og presentere jeg?

Video: Hva er forskjellen mellom oppfattet jeg og presentere jeg?

Video: Hva er forskjellen mellom oppfattet jeg og presentere jeg?
Video: Jon og Håvard konkurrerer i norske dialekter | Praktisk info med Jon Almaas | discovery+ Norge 2024, Juli
Anonim

De oppfattet jeg er personen vi alle tror vi er når vi undersøker oss selv. De presentere seg selv er det offentlige bildet vi presenterer, som normalt er et sosialt godkjent bilde.

På samme måte kan du spørre, hva er det nåværende jeget?

Selv -presentasjon refererer til hvordan folk prøver å presentere dem selv å kontrollere eller forme hvordan andre (kalt publikum) ser på dem. Det innebærer å uttrykke seg og oppføre seg på måter som skaper et ønsket inntrykk. Selv -presentasjon er en del av et bredere sett med atferd som kalles inntrykkshåndtering.

hva er selvoppfatning i kommunikasjon? “ Selv ”Betyr hele et vesen som tar hensyn til hans psykologiske natur og evner mens ' oppfatning 'er prosessen der vi tildeler sansedata mening. Intrapersonlig kommunisere er definert som den psykologiske eller koamitive prosessen med forståelse og mening i ens egen selv -.

Vet også, hva betyr oppfattet selv?

Oppfattet selv er hvordan en person vurderer seg selv og hvordan han tror andre ser på ham. For det andre, Real Selv er hvordan personen egentlig er.

Hva er eksempel på selvoppfatningsteori?

Selv - Oppfatningsteori , foreslått av Daryl Bem, antyder at mennesker utvikler holdninger og meninger ved å observere sin egen oppførsel og trekke konklusjoner av den. Dette teori nedtoner også rollen som indre tanker og følelser i holdningsdannelse. La oss si, for eksempel , at du er en fan av klassisk musikk.

Anbefalt: