Innholdsfortegnelse:

Kan du få en DVT i låret?
Kan du få en DVT i låret?

Video: Kan du få en DVT i låret?

Video: Kan du få en DVT i låret?
Video: ВКУСНАЯ ЕДА ИЗ ПРОСТЫХ ПРОДУКТОВ В КАЗАНЕ 2 РЕЦЕПТА Узбекский суп 2024, Juli
Anonim

Dyp venetrombose ( DVT ) er en alvorlig tilstand som oppstår når det dannes en blodpropp i en vene som er dypt inne din kropp. En blodpropp er en blodklump som er blitt til en fast tilstand. Dype blodpropper dannes vanligvis låret ditt eller underbenet, men de kan også utvikle seg på andre områder av din kropp.

Med hensyn til dette, kan du få en blodpropp i låret?

Dyp vene trombose ( DVT ) oppstår når a blodpropp former seg i en av de dype vener av din kroppen, vanligvis i dine legger , men noen ganger i din væpne. De tegn og symptomer på a DVT inkluderer: Benpine eller ømhet som ofte beskrives som en krampe eller en Charles hest. Rødaktig eller blåaktig misfarging av huden.

Kan DVT også forsvinne av seg selv? Kroppen absorberer naturlig en blodpropp i løpet av flere uker til måneder, og symptomene som fulgte med blodproppen blir gradvis bedre og ofte til slutt forsvinne . De fleste pasienter med DVT eller PE gjenoppretter innen flere uker i morgen uten betydelige komplikasjoner eller langsiktige effekter.

Med tanke på dette, hva er tegn på en blodpropp i beinet ditt?

Symptomer og tegn på DVT forekommer i beinet med blodpropp, og inkluderer:

  • Opphovning.
  • Smerte.
  • Rødhet.
  • Varme ved berøring.
  • Forverre smerter i beinene når du bøyer foten.
  • Benkramper (spesielt om natten og/eller i leggen)
  • Misfarging av huden.

Hvordan behandler du en DVT i beinet?

Pasienter med en DVT må kanskje være behandlet på sykehuset. Andre kan ha poliklinikk behandling . Behandlinger inkluderer medisiner, kompresjonsstrømper og heving av de berørte bein . Hvis blodproppen er omfattende, kan du trenge mer invasiv testing og behandling.

Anbefalt: