Hva er Atlas and Axis vertebrae?
Hva er Atlas and Axis vertebrae?

Video: Hva er Atlas and Axis vertebrae?

Video: Hva er Atlas and Axis vertebrae?
Video: Atlas and axis vertebrae 2024, Juli
Anonim

De atlas og aksevirvler er de to mest overlegne beinene i vertebral kolonne, og de er en del av de syv livmorhalsene ryggvirvler . De atlas er det øverste beinet, som sitter like under skallen; den etterfølges av akser . Sammen støtter de skallen, letter nakkebevegelsen og beskytter ryggmargen.

Også spurt, hva er forskjellen mellom Atlas og Axis vertebrae?

Hoved forskjellen mellom atlas og aksevirvler er det atlas er den første livmorhalsen virvel , som støtter skallen mens akser er den andre livmorhalsen virvel , som danner dreiepunktet på atlas . Atlas og aksevirvler er to forskjellige elementer i vertebral kolonne.

På samme måte artikulerer aksen og atlaset? De akser består av en virvelkropp, tunge pedikler, laminer og tverrgående prosesser, som fungerer som festepunkter for muskler. De aksen artikulerer med atlas via sine overlegne leddfasetter, som er konvekse og vender oppover og utover.

Akkurat så, hva er funksjonen til atlaset og aksen i ryggraden?

De atlas er den øverste virvel og med akser danner leddet som forbinder skallen og ryggrad . De atlas og akse er spesialiserte for å tillate et større bevegelsesområde enn normalt ryggvirvler . De er ansvarlige for nikkende og roterende bevegelser i hodet.

Hvilken del av kroppen er Atlas?

De atlas er en av de to øvre nakkevirvlene, også kjent som C1, som er den øverste ryggvirvelen i ryggraden. Det er ryggvirvelen som er i kontakt med det bakre bein, et flatt bein på baksiden del av hodet.

Anbefalt: