Hva betyr moralsk modell?
Hva betyr moralsk modell?

Video: Hva betyr moralsk modell?

Video: Hva betyr moralsk modell?
Video: Webinarserie del 2: Hva betyr 3D designteknologi for din bedrift? 2024, Juli
Anonim

Moralsk modell : Dette er en eldre modell av avhengighet forankret i religion. Det forutsetter at det er noe moralsk galt med folk som bruker narkotika. Avhengige er "Dårlige mennesker" som bestemmer seg for å innta stoffer eller drikke. De bør straffes i stedet for rehabilitert.

På denne måten, hva er den moralske avhengighetsteorien?

Ifølge moralsk modell, a moralsk feil (manglende evne til å gjøre det som er rett) forårsaker avhengighet . Derfor består utvinning av å styrke ens vilje eller motivasjon til å oppføre seg oppreist. De moralsk modellen er fremtredende i tradisjonelle tilnærminger til utvinning.

I tillegg, hva er læringsmodellen for avhengighet? I følge læring teori, avhengighet er rett og slett en lært oppførsel. Det er to grunnleggende typer læring som gjelder både mennesker og dyr: 1) læring av parret forening, kalt klassisk kondisjonering og 2) læring ut fra konsekvensene et atferdsvalg, kalt operant condition.

hva er de fire modellene for avhengighet?

lar "avhengige" mennesker forstå deres oppførsel. tilbyr behandling nærme seg (avholdenhet) som fungerer for noen mennesker.

Toppen av siden Skriv et svar for hver av følgende modeller:

  • Moralsk modell.
  • Psykodynamisk modell.
  • Sykdomsmodell.
  • Sosial læringsmodell.
  • Folkehelsemodell.
  • Sosiokulturell modell.

Hva er den sosiokulturelle modellen for avhengighet?

Ifølge sosiokulturell modell , de kulturelle standardene i et samfunn og de negative effektene av kultur og samfunn på individuell atferd, årsak avhengighet . Mange kulturelle standarder er ganske subtile, men effekten er likevel kraftig. Avhengighet kan også være en effekt av kultur.

Anbefalt: