Hvorfor brukes spironolakton ved skrumplever?
Hvorfor brukes spironolakton ved skrumplever?

Video: Hvorfor brukes spironolakton ved skrumplever?

Video: Hvorfor brukes spironolakton ved skrumplever?
Video: Cirrhosis - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology 2024, Juli
Anonim

Spironolakton er en aldosteronantagonist, som hovedsakelig virker på de distale tubuli for å øke natriurese og spare kalium. Spironolakton er det valgte stoffet i den første behandlingen av ascites pga skrumplever.

Videre, hvorfor brukes spironolakton ved leversykdom?

Spironolakton er en aldosteronreseptorantagonist og kaliumbesparende vanndrivende middel brukt ved behandling av ødem, spesielt i pasienter med skrumplever der hyperaldosteronisme ser ut til å spille en stor rolle. Spironolakton har vært knyttet til sjeldne tilfeller av klinisk tydelig medisinindusert leversykdom.

Tilsvarende, hvilket stadium av skrumplever oppstår ascites? Ascites er hovedkomplikasjonen av skrumplever , 3 og gjennomsnittlig tidsperiode for utviklingen er omtrent 10 år. Ascites er et landemerke i utviklingen til dekompensert fase av skrumplever og er forbundet med en dårlig prognose og livskvalitet; dødeligheten anslås å være 50% på 2 år.

Hvilket vanndrivende middel anbefales ofte for pasienter med skrumplever?

Spironolakton

Hvorfor er aldosteron forhøyet skrumplever?

Renin-angiotensin- aldosteron (RAA) system blir dermed stimulert og nyrene beholder væske som en homeostatisk mekanisme for å gjenopprette ECF og blodvolum. Det kan derfor være en økt renal tubulær følsomhet for aldosteron i skrumplever.

Anbefalt: