Kan hukommelsen din endres?
Kan hukommelsen din endres?

Video: Kan hukommelsen din endres?

Video: Kan hukommelsen din endres?
Video: АСМР 👩‍⚕️ ВИРТУАЛЬНЫЙ ВРАЧ 💊🩺 Тесты, Медицинский Осмотр | ASMR Doctor Virtual Assistant 2024, Juli
Anonim

Forskere brukte til tro minner er som øyeblikksbilder som de detaljer blir løst når de er registrert. Nå aksepterer mange eksperter de se det minner lagres som individuelle filer på en hylle; hver gang de blir trukket ned for visning, de kan være endret før den blir lagret igjen.

Spørsmålet er også hva som forårsaker at minner endres?

I videoen forklarer Phelps at vår minner kan endres fordi hver gang vi besøker dem igjen, blir de sårbare. I løpet av dette vinduet kan ny informasjon forstyrre den gamle informasjonen og endre de hukommelse.

Man kan også spørre, hva skjer med hukommelsen over tid? Bevis tyder på at det i stor grad er ned til aktive prosesser i hjernen. I hippocampus, for eksempel, som spiller en viktig rolle i hukommelse , dannes nye celler gjennom liv. Det krever energi å gjøre dette, men disse cellene ser ut til å overskrive etablerte minner og få den til å glemme.

Med tanke på dette, kan minnet om hukommelse forbedres?

Til og med en liten lur kan forbedre seg din minne tilbakekalling . Tilsynelatende hjelper napping faktisk hjernen vår til å størkne minner : Forskning indikerer at når hukommelse blir først registrert i hjernen - i hippocampus, for å være spesifikk - den er fortsatt "skjør" og lett glemt, spesielt hvis hjernen blir bedt om å huske flere ting.

Hva heter det når du husker noe som aldri skjedde?

Mandela -effekten er når grupper har de samme falske minnene. Problemet med det minnet er at det skjedde aldri ; Mandela døde i 2013. Fenomenet et levende, kollektivt falskt minne er kalt Mandela -effekten.

Anbefalt: