Hva menes med blinding og dobbeltblinding?
Hva menes med blinding og dobbeltblinding?

Video: Hva menes med blinding og dobbeltblinding?

Video: Hva menes med blinding og dobbeltblinding?
Video: Blinding Lights - Перевод на русском (The Weeknd)(Cover) от Музыкант вещает 2024, Juli
Anonim

Blindende , eller dobbelt - blendende , er når en pasient ikke vet hvilken behandling de får. De kan enten få placebo eller det virkelige stoffet. Blindende refererer også til praksisen med å holde navnet på behandlingen skjult. Placebo kan brukes til blendende i statistikk.

Hva betyr det med dobbeltblinding?

Definisjon av dobbelt - blind .: av, relatert til eller som en eksperimentell prosedyre der verken forsøkspersonene eller eksperimentatorene vet hvilke forsøkspersoner som er i test- og kontrollgruppene under selve eksperimentforløpet- sammenligne åpne, enkeltstående blind.

Spørsmålet er deretter, hva er hensikten med å blende? Blindende . Blindende er praksisen med å ikke fortelle fagpersoner om de får placebo. På denne måten opplever pasienter i kontroll- og behandlingsgruppene placeboeffekten likt. Ofte holdes kunnskap om hvilke grupper som mottar placebo også fra analytikere som evaluerer eksperimentet.

Videre, hva er forskjellen mellom blinding og dobbeltblinding?

I en enkelt blind studie, deltakerne i kliniske studier vet ikke om de får placebo eller den virkelige behandlingen. I en dobbel - blind studie, vet både deltakerne og eksperimentatorene ikke hvilken gruppe som fikk placebo og hvilken som fikk den eksperimentelle behandlingen.

Hvorfor er dobbeltblinding viktig?

De dobbelblind metoden er en viktig en del av den vitenskapelige metoden, brukt for å forhindre at forskningsresultater blir 'påvirket' av placebo -effekten eller observatørskjevhet. Blindet forskning er en viktig verktøy på mange forskningsområder, fra medisin, til psykologi og samfunnsvitenskap, til rettsmedisin.

Anbefalt: