Hva er psykoedukasjon for schizofreni?
Hva er psykoedukasjon for schizofreni?

Video: Hva er psykoedukasjon for schizofreni?

Video: Hva er psykoedukasjon for schizofreni?
Video: Hva er psykose? 2024, Juli
Anonim

Formålet med pasientopplæring/undervisning (eller psykoedukasjon ) er å øke pasientenes kunnskap og forståelse for deres sykdom og behandling. Det antas at økt kunnskap gjør det mulig for mennesker med schizofreni for å håndtere sykdommen mer effektivt.

På samme måte kan du spørre, hva er tiltakene for schizofreni?

Fem hovedmetoder for psykososial intervensjon hadde blitt brukt for behandling av schizofreni: kognitiv terapi (kognitiv atferdsmessig og kognitiv utbedringsterapi), psykoedukasjon, familieintervensjon , sosial ferdighetstrening og selvsikker samfunnsbehandling.

Hva er også psykoedukasjon i psykisk helse? Psykoedukasjon refererer til prosessen med å gi utdanning og informasjon til de som søker eller mottar mental Helse tjenester, for eksempel personer som er diagnostisert med mental Helse tilstander (eller livstruende/terminale sykdommer) og deres familiemedlemmer.

På denne måten, hva er en psykoedukasjonell intervensjon?

Psykoedukasjon eller psykoedukasjonelle inngrep omfatte et bredt spekter av aktiviteter som kombinerer utdanning og andre aktiviteter som rådgivning og støttende inngrep . Psykoedukasjonelle inngrep kan leveres individuelt eller i grupper, og kan skreddersys eller standardiseres.

Hva er sosial ferdighetstrening for schizofreni?

Trening i sosiale ferdigheter består av læringsaktiviteter som bruker atferdsteknikker som gjør det mulig for personer med schizofreni og andre funksjonshemmende psykiske lidelser for å tilegne seg mellommenneskelig sykdomsbehandling og selvstendig livsstil ferdigheter for bedre funksjon i lokalsamfunnene.

Anbefalt: