Innholdsfortegnelse:

Hva er avhengige og uavhengige prøver?
Hva er avhengige og uavhengige prøver?

Video: Hva er avhengige og uavhengige prøver?

Video: Hva er avhengige og uavhengige prøver?
Video: Красавица поставила на место наглого мажора 2024, Juni
Anonim

Avhengige prøver er sammenkoblede målinger for ett sett med varer. Uavhengige prøver er målinger gjort på to forskjellige sett med elementer. Hvis verdiene i ett prøve påvirke verdiene i den andre prøve , og så prøver er avhengig.

Hva er forskjellen mellom avhengige og uavhengige prøver i denne forbindelse?

Avhengige prøver oppstår når du har to prøver som påvirker hverandre. Uavhengige prøver oppstår når du har to prøver som ikke påvirker hverandre. Sannsynligheten er teststatistikken (t) forbundet med to avhengige prøver.

Hva betyr det på samme måte når prøver er uavhengige? Uavhengige prøver er prøver som er valgt tilfeldig slik at dens observasjoner gjøre ikke avhengig av verdiene andre observasjoner. Så de kunne sammenligne gjennomsnittlige blodprøveresultater fra de to laboratoriene ved hjelp av en 2- prøve t-test, som er basert på antagelsen om at prøver er uavhengige.

Også spurt, hvordan vet du om et utvalg er uavhengig?

Slik kjører du uavhengige prøver t -testen:

  1. Klikk på Analyser> Sammenlign midler> T-test for uavhengige prøver.
  2. Flytt variabelen Utøver til feltet Grupperingsvariabel, og flytt variabelen MileMinDur til området Testvariabel (er).
  3. Klikk på Definer grupper, som åpner et nytt vindu.
  4. Klikk OK for å kjøre uavhengige prøver.

Hva betyr det at to prøver er avhengige?

To (eller mer) prøver er kalles uavhengig hvis medlemmene valgte en prøve gjøre ikke bestemme hvilke individer er valgt for et sekund prøve . To (eller mer) prøver er kalt avhengig hvis medlemmene valgte en prøve bestemmer automatisk hvilke medlemmer er som skal inkluderes i den andre prøve.

Anbefalt: