Hva er en væskefylt sekk under huden?
Hva er en væskefylt sekk under huden?

Video: Hva er en væskefylt sekk under huden?

Video: Hva er en væskefylt sekk under huden?
Video: El APARATO REPRODUCTOR MASCULINO explicado: sus partes y funcionamiento👩‍🏫 2024, Juli
Anonim

Inkluderer sykdommer: Sebaceous cyste; Milium (dermatologi)

Hvordan ser en talgcyste ut her?

EN talgcyste er en liten klump eller støt under huden. Denne typen cyste er ikke kreft. Vanligvis en talgcyste vokser veldig sakte og forårsaker ikke smerter. Imidlertid kan de bli betente eller infiserte, med den overliggende huden som blir rød, øm og sår.

I tillegg, hva forårsaker cyster under huden? Hudcyster Cyster er ikke -kreftfrie, lukkede vevlommer som kan fylles med væske, pus eller annet materiale. De føles som store erter under overflaten av hud . Cyster kan utvikle seg som følge av infeksjon, tilstopping av talgkjertler (oljekjertler), eller rundt fremmedlegemer, for eksempel øredobber.

På samme måte kan man spørre, hvordan ser en cyste ut?

En hud cyste er en rund, kuppelformet klump. Den er gul eller hvit, ofte med en liten mørk plugg som du kanskje kan presse ut pus. Cyster kan varierer i størrelse fra mindre enn en ert til noen få centimeter på tvers. Hud cyster gjør vanligvis ikke vondt, men kan bli ømme, ømme og røde hvis de blir smittet.

Hvordan trekker du ut en cyste?

Varme kompresser Når området rundt cyste er rent, påfør en varm komprimering på området. Varmen og fuktigheten bidrar til å oppmuntre stoffet som er fanget til å jobbe seg frem ute av hårsekken uten at du trenger å poppe cyste . Du kan også bruke en myk, varm, fuktig vaskeklut for de samme resultatene.

Anbefalt: