Hvordan ser sarkom ut?
Hvordan ser sarkom ut?

Video: Hvordan ser sarkom ut?

Video: Hvordan ser sarkom ut?
Video: СВАДЕБНЫЕ ЮБКИ часть №2 2024, Juli
Anonim

Et tegn på voksen bløtvev sarkom er en klump eller hevelse i mykt vev i kroppen. EN sarkom kan vises som en smertefri klump under huden, ofte på en arm eller et bein. Som de sarkom vokser seg større og presser på nærliggende organer, nerver, muskler eller blodårer, tegn og symptomer kan omfatte: Smerter.

Når det gjelder dette, sprer sarkom seg raskt?

De fleste trinn II og III sarkomer er svulster av høy kvalitet. De har en tendens til å vokse og spre seg raskt . Selv når disse sarkomer har ikke ennå spre til lymfeknuter, risikoen for spre (til lymfeknuter eller fjerne steder) er veldig høy.

På samme måte, hva forårsaker sarkom? DNA -mutasjoner i bløtvevssarkom er vanlige. Men de er vanligvis ervervet i løpet av livet i stedet for å ha blitt arvet før fødselen. Ervervede mutasjoner kan skyldes eksponering for stråling eller kreft -forårsaker kjemikalier. I de fleste sarkomer forekommer de uten noen åpenbar grunn.

Ved siden av ovenfor, er sarkomer harde eller myke?

Sarkom Symptomer. Myk vev sarkomer er hard å få øye på, fordi de kan vokse hvor som helst i kroppen din. Oftest er det første tegnet en smertefri klump. Når klumpen blir større, kan den presse mot nerver eller muskler og gjøre deg ukomfortabel eller gi deg pusteproblemer, eller begge deler.

Hva er forskjellen mellom kreft og sarkom?

Et karsinom dannes i hud- eller vevsceller som strekker kroppens indre organer, for eksempel nyrer og lever. EN sarkom vokser i kroppens bindevevsceller, som inkluderer fett, blodårer, nerver, bein, muskler, dype hudvev og brusk.

Anbefalt: