Hvor er sternoklavikulærleddet?
Hvor er sternoklavikulærleddet?

Video: Hvor er sternoklavikulærleddet?

Video: Hvor er sternoklavikulærleddet?
Video: Astark - Hvem er du? (Official Audio) 2024, Juli
Anonim

De sternoclavicular ( SC ) ledd er en av de fire ledd som fullfører skulderen. De ledd er plassert på stedet der kragebenet (kragebeinet) møter brystbenet (brystbenet) ved bunnen av nakken.

Hvilke bevegelser skjer derav i sternoklavikulærleddet?

Bevegelser i sternoklavikulær ledd er mulig rundt tre akser: Clavikulær høyde og depresjon skje rundt en anteroposterior akse. Kravebevegelse - den laterale enden av kragebenet beveger seg fremover, og tilbaketrekningen - den laterale enden av kragebenet beveger seg bakover, rundt en vertikal akse.

For det andre, hva er sternoklavikulærleddets tettposisjon? Det åpne fullpakket posisjon for acromioclavicular ledd er med armen ved siden. De nærpakket posisjon er på 90 grader av skulderabduksjon.

Hvilken type ledd er derfor sternoklavikulær ledd?

Sternoklavikulær ledd eller sternoklavikulær artikulasjon er leddet mellom manubrium av brystbenet og kravebenet . Det er strukturelt klassifisert som en synovial seteledd og funksjonelt klassifisert som en diarthrose og multiaksial ledd.

Hvor lang tid tar det før en sternoklavikulær ledd gror?

De prognose for sternoclavicular skader er generelt gunstig. Ved forstuinger eller skader i klasse I, de leddbåndsstrukturer er intakt, og pasienter vil bli fullstendig frisk i løpet av 1 til 2 uker. Ved grad II skader der det var traumatisk eller spontan subluksasjon, restitusjon tar lengre.

Anbefalt: