Er prednison kapitalisert?
Er prednison kapitalisert?

Video: Er prednison kapitalisert?

Video: Er prednison kapitalisert?
Video: My Top 10 Veterinary Emergencies from a ER Veterinarian 2024, Juli
Anonim

Som regel er generiske navn aldri med store bokstaver . I slike tilfeller bør man alltid bruke den generiske stavemåten. For eksempel: prednison (generisk), Prednison (handel); KCl (generisk), KayCiel (handel). Merkenavn kalles også som proprietære navn: Som forstått er det navnene som er gitt av produsenten.

Med tanke på dette, hvor mye prednison tar jeg?

Prednison Dosering. Prednison er tilgjengelig som væske, konsentrert væske og tabletter med forskjellige styrker. Disse inkluderer 1, 2,5, 5, 10, 20 og 50 milligram (mg), men 5 mg daglig er den vanlige fysiologiske dosen for voksne, noe som betyr at mengden prednison skal gjenopprette normal funksjon.

Man kan også spørre, hva er virkningsmekanismen for prednison? Handlingsmekanisme Prednison er et vanlig katabolsk steroid som binder seg til cytoplasmatiske reseptorer og hemmer DNA -syntese. Prednison omdannes til den aktive formen prednisolon i leveren. Pasienter med nedsatt leverfunksjon bør behandles med prednisolon i stedet for prednison.

Hva brukes prednisolon til om dette?

Det er pleide å behandle tilstander som leddgikt, blodproblemer, immunsystemforstyrrelser, hud- og øyesykdommer, pusteproblemer, kreft og alvorlige allergier. Det reduserer immunsystemets respons på ulike sykdommer for å redusere symptomer som smerter, hevelse og allergiske reaksjoner.

Kan du ta alle 6 prednisonpiller samtidig?

Det er best å ta prednison som en enkelt dose en gang en dag rett etter frokost. For eksempel hvis dosen din er 30 mg daglig, er det vanlig å ta 6 tabletter ( 6 x 5 mg) alle på samme tid etter frokost.

Anbefalt: