Kan jeg ha leukemi med normal CBC?
Kan jeg ha leukemi med normal CBC?

Video: Kan jeg ha leukemi med normal CBC?

Video: Kan jeg ha leukemi med normal CBC?
Video: Complete Blood Count / CBC Interpretation (Leukocytosis) 2024, Juni
Anonim

Barn med symptomer som ligner på pasienter med leukemi kan ha en annen diagnose. I disse tilfellene vil CBC er enten helt vanlig eller har abnormiteter av bare én blodcelletype. Enkelte virusinfeksjoner, leddsykdommer eller andre blodsykdommer kan etterligner symptomene på leukemi.

Ved siden av dette, kan du ha leukemi med normal WBC?

Pasienter med akutt eller til og med kronisk leukemi kan komme inn med en hvite blodceller telle opp i 100, 000-400, 000 området. Når du har at mange hvite blodlegemer i blodårene dine, det kan svekke blodstrømmen, fordi du har 20 til 40 ganger vanlig antall celler i blodårene.

Spørsmålet er deretter om leukemi ikke kan vises i en blodprøve? Selv om disse funnene kan tilsi leukemi , er sykdommen vanligvis ikke diagnostisert uten å se på en prøve av benmargsceller. Blod kjemi tester : Blod kjemi tester måle mengden av visse kjemikalier i blod , men de er ikke brukes til å diagnostisere leukemi.

På samme måte kan du få normalt blodarbeid med kreft?

Kreft blodprøver og annet laboratorium tester kan hjelpe legen din med å lage en kreft diagnose. Med unntak av blodkreft , blodprøver som regel kan ikke helt fortelle om du har kreft eller en annen ikke -kreft tilstand, men de kan gi legen din ledetråder om hva som skjer inne i kroppen din.

Kan et CBC oppdage lymfom?

Det er få blodprøver som tydelig indikerer lymfom . EN CBC kan avgjøre om antall blodplater og/eller antall hvite blodlegemer er lavt, noe som kan indikere det lymfom finnes i benmargen og/eller blodet. Benmargsbiopsi og undersøkelse - brukes til å evaluere cellene i benmargen.

Anbefalt: