Hva er formålet med amygdala i hjernen?
Hva er formålet med amygdala i hjernen?

Video: Hva er formålet med amygdala i hjernen?

Video: Hva er formålet med amygdala i hjernen?
Video: 2-Минутная Неврология: Миндалевидное Тело 2024, Juli
Anonim

Definisjon og Amygdalas funksjon

De amygdala er en mandelformet seksjon av nervevev som ligger i den tidsmessige (side) flik av hjerne . De antas å være en del av det limbiske systemet i hjerne , som er ansvarlig for følelser, overlevelsesinstinkter og minne.

På samme måte spør folk, hvordan påvirker amygdala vår oppførsel?

Følelser. De amygdala er en del av det limbiske systemet i hjernen, som er involvert i følelser og andre reaksjoner på stimuli. De amygdala er et behandlingssenter som er koblet til for å motta innkommende meldinger fra våre sanser og våre Indre organer. Det er sterkt involvert med forskjellige følelsesmessige reaksjoner.

På samme måte, hva er funksjonen til amygdala og hippocampus? Amygdala er spesialisert på input og behandling av følelser, mens hippocampus er avgjørende for deklarativ eller episodisk hukommelse . Under følelsesmessige reaksjoner samhandler disse to hjerneområdene for å oversette følelsene til bestemte utfall.

På denne måten, hvilken del av hjernen forhindrer amygdala?

De amygdala (Latin, corpus amygdaloideum) er et mandelformet sett med nevroner som ligger dypt inne i hjernen medial tidsmessig lapp . Vist å spille en nøkkelrolle i behandlingen av følelser, amygdala skjemaer del av det limbiske systemet.

Hva skjer hvis amygdala er skadet?

Folk har en tendens til å velge å unngå tap fremfor å skaffe seg gevinster-en oppførsel kjent som tap-aversjon. Men folk med skader til amygdala -En mandelformet del av hjernen som er involvert i følelser og beslutningstaking-er mer sannsynlig å ta større risiko med mindre potensielle gevinster, fant De Martinos studie.

Anbefalt: