Når ville du brukt et refraktometer?
Når ville du brukt et refraktometer?

Video: Når ville du brukt et refraktometer?

Video: Når ville du brukt et refraktometer?
Video: Ville du brukt fraktur eller antikva? 2024, Juli
Anonim

EN refraktometer er pleide å måle mengden sukker i en løsning. Dette gjøres basert på brytningsindeksen til væsken. Mer sukker i oppløsning vil produsere en høyere brytningsindeks. Omfanget av refraktometer er kalibrert til les ekvivalent konsentrasjon av sukker for en gitt brytningsindeks.

Hva brukes derfor et refraktometer til?

Definisjon. EN refraktometer er en vitenskapelig maskin som måler mengden som lyset bøyes (eller brytes) når det beveger seg fra luften til en prøve. Refraktometre er vanligvis brukt for å bestemme brytningsindeksen til en flytende prøve.

For det andre, hva er den spesifikke bruken av et refraktometer i apotek? Farmasøytiske refraktometre . Brytningsindeksen (RI) er brukt for å bestemme renheten av en prøve. Refraktometre er ofte brukt i farmasøytiske applikasjoner for kvalitetskontroll av rå mellomprodukter og sluttprodukter.

På samme måte, hvordan fungerer refraktometeret?

Når lys kommer inn i en væske, endrer det retning; dette kalles brytning. Refraktometre måle i hvilken grad lyset endrer retning, kalt brytningsvinkelen. EN refraktometer tar brytningsvinklene og korrelerer dem med brytningsindeksverdier (nD) som er etablert.

Hvilket er mer nøyaktig hydrometer eller refraktometer?

Presisjon - så lenge temperaturen er rundt 70f hydrometer vil være mer pålitelig siden den er basert på en stor prøve og bruker tetthet. Nøyaktighet - den refraktometer må kalibreres på nytt med en hydrometer eller ved å lage en kjent løsning med en skala. Det bør også brukes en korreksjonsfaktor for vørter.

Anbefalt: