Hva er den vanligste porfyrien?
Hva er den vanligste porfyrien?

Video: Hva er den vanligste porfyrien?

Video: Hva er den vanligste porfyrien?
Video: Hva er vanligst?: Gjennomsnitt 2024, Juli
Anonim

Porfyri cutanea tarda er vanligste porfyri og forårsaker blemmer og skjørhet i huden utsatt for sollys. Folk har kronisk tilbakevendende blemmer på de soleksponerte områdene i kroppen. Overskytende jern kan bygge seg opp i leveren og forårsake leverskade.

Videre, hvor er porfyri mest vanlig?

Akutt intermitterende porfyri er den vanligste formen for akutt porfyri i de fleste land. Det kan forekomme oftere i nord -europeiske land, som f.eks Sverige , og i Storbritannia. En annen form for lidelsen, arvelig koproporfyri, er hovedsakelig rapportert i Europa og Nord Amerika.

Tilsvarende, hva utløser porfyri? Porfyri kan være utløst av narkotika (barbiturater, beroligende midler, p -piller, beroligende midler), kjemikalier, faste, røyking, alkohol, infeksjoner, følelsesmessig og fysisk stress, menstruasjonshormoner og eksponering for sol. Angrep av porfyri kan utvikle seg over timer eller dager og vare i dager eller uker.

Hva gjør porfyri dessuten med kroppen?

Porfyri (por-FEAR-e-uh) refererer til en gruppe lidelser som skyldes en opphopning av naturlige kjemikalier som produserer porfyrin i kropp . Porfyriner er avgjørende for hemoglobins funksjon - et protein i de røde blodcellene som kobler seg til porfyrin, binder jern og fører oksygen til organene og vevet.

Hvor mange typer porfyri er det?

to

Anbefalt: