Kan elektromagnetiske bølger forårsake kreft?
Kan elektromagnetiske bølger forårsake kreft?

Video: Kan elektromagnetiske bølger forårsake kreft?

Video: Kan elektromagnetiske bølger forårsake kreft?
Video: Elektromagnetiske bølger 2024, Juli
Anonim

Ingen mekanisme som ELF-EMF eller radiofrekvenssykring kan gjøre forårsake kreft har blitt identifisert. I motsetning til høyenergi (ioniserende) stråling, er EMF i den ikke-ioniserende delen av elektromagnetisk spektrum kan ikke skade DNA eller celler direkte.

På samme måte kan man spørre: er elektromagnetiske bølger skadelige for mennesker?

Hovedeffekten av radiofrekvens elektromagnetisk felter er oppvarming av kroppsvev. Til tross for omfattende forskning, er det foreløpig ingen holdepunkter for å konkludere med at eksponering for lavt nivå elektromagnetisk feltene er skadelig for mennesker Helse.

Spørsmålet er deretter: avgir kraftledninger stråling? Kraftledninger produserer lav til middels frekvens magnetiske felt (EMF). Disse typer EMF er ion-ioniserende stråling del av det elektromagnetiske spekteret, og er ikke kjent for å skade DNA eller celler direkte, ifølge NationalCancer Institute.

Man kan også spørre, er det bevis på at EMF forårsaker helseproblemer?

Noen mennesker bekymrer seg EMF -eksponering Noen studier har funnet en koblingen mellom EMF -eksponering og en høyere risiko for leukemi hos barn, men andre studier har ikke. Andre studier har ikke funnet bevis på at EMF -eksponering forårsaker andre kreftformer i barndommen. Studier hos voksne gjorde det ikke bevise at EMF -eksponering forårsaker kreft.

Kan WiFi gi deg kreft?

Det er det ingen gode bevis på trådløst internett (wi-fi) kan forårsake kreft . Det har vært noen spesiell spekulasjon om at wi-fi kan forårsake kreft men dette støttes ikke av bevis. Som mobiltelefoner bruker Wi-Fi radiobølger for å sende informasjon.

Anbefalt: