Er nesehulen et organ?
Er nesehulen et organ?

Video: Er nesehulen et organ?

Video: Er nesehulen et organ?
Video: Olivier Messiaen. The Complete Organ Works. CD 01 (1994) 2024, Juli
Anonim

De Nesehulen . De nese er en lukt og luftveier organ.

Dessuten, hva er nesehulen?

De nesehulen er innsiden av din nese . Den er foret med en slimhinne som bidrar til å holde din nese fuktig ved å lage slim, slik at du ikke får neseblod fra tørketrommel nese . Det er også små hår som hjelper til med å filtrere luften du puster inn, og blokkerer smuss og støv fra å komme inn i lungene.

Vet du også, hvilke bein utgjør nesehulen? Det er totalt 12 kraniale bein som bidrar til nesehulen, som inkluderer den sammenkoblede nesen, maxilla , palatin og tårebein, så vel som de uparede ethmoid , sphenoid, frontal og vomer bein.

Er nesen dessuten et organ?

De nese er kroppens primære organ lukt og fungerer også som en del av kroppens luftveier. Luft kommer inn i kroppen gjennom nese . Når den passerer over de spesialiserte cellene i luktsystemet, gjenkjenner og identifiserer hjernen lukt. Hår i nese rense luften for fremmede partikler.

Hvor leder nesehulen til?

Anatomi av nesehulen De nesehulen strekker seg fra den ytre åpningen, neseborene, til svelget (den øvre delen av halsen), hvor den forbinder resten av luftveiene. Den er atskilt i midten av nese septum, et stykke brusk som former og skiller neseborene.

Anbefalt: