Hva er en lamina i ryggmargen?
Hva er en lamina i ryggmargen?

Video: Hva er en lamina i ryggmargen?

Video: Hva er en lamina i ryggmargen?
Video: НЕ ВЗДУМАЙ ВЫКИНУТЬ остатки ЛАМИНАТА! Отличная идея своими руками! 2024, Juli
Anonim

Lamina Definisjon

Ryggrad Anatomi Oversikt Video. De lamina er den flate eller buede delen av ryggvirvelbuen, som danner taket på spinal kanal; den bakre delen av spinal ring som dekker ryggmarg eller nerver

Når det gjelder dette, hva er lamina av ryggvirvlene?

De lamina er en bakre bue av vertebral bein som ligger mellom den spinøse prosessen (som stikker ut i midten) og de mer laterale pediklene og de tverrgående prosessene til hver virvel . Paret laminer sammen med den spinøse prosessen utgjør den bakre veggen av den benete ryggmargskanalen.

hva betyr lamina i anatomi? Lamina er en general anatomisk begrep betydning "plate" eller "lag". Den brukes i begge brutto anatomi og mikroskopisk anatomi å beskrive strukturer. Ryggvirvelen laminer : beinplater som danner bakveggene til hver vertebra, som omslutter ryggmargen. De laminer av thalamus: lagene av thalamus vev.

Her, hvor er lamina plassert i ryggraden?

De lamina er delen av virvel som forbinder den spinøse prosessen og den tverrgående prosessen. Det er to laminer , plassert på hver side av den spinøse prosessen. De lamina er ofte stedet for ryggoperasjon når du trenger å lindre symptomene forårsaket av press på spinal nerverøtter.

Hva er funksjonen til ryggmargen?

Ryggmargen utfører to hovedfunksjoner: Den forbinder en stor del av periferienheten nervesystemet til hjernen. Informasjon (nerveimpulser) som kommer gjennom ryggmargen sensorisk nevroner overføres opp i hjernen.

Anbefalt: