Kommer og går dermatitt herpetiformis?
Kommer og går dermatitt herpetiformis?

Video: Kommer og går dermatitt herpetiformis?

Video: Kommer og går dermatitt herpetiformis?
Video: Dermatitis herpetiformis Phillip H McKee, Antonina Kalmykova, CSD Health Care 2024, Juli
Anonim

Dermatitt herpetiformis , også kjent som DH og Duhrings sykdom, er en kronisk hudsykdom forårsaket av en reaksjon på inntak av gluten. Symptomer har en tendens til komme og gå , og DH blir vanligvis diagnostisert som eksem . Symptomer forsvinner vanligvis med et strengt, glutenfritt kosthold.

Kommer og går glutenutslett derfor?

?? noen ganger uten behandling. Noen ganger er imidlertid utslett henger og blir mer intens, og reseptfrie behandlinger unnlater å gi lindring. En slik type utslett er kjent som dermatitis herpetiformis, eller glutenutslett.

I tillegg, hva utløser dermatitt herpetiformis? Årsaker av dermatitt herpetiformis (DH) DH er forårsaket ved at kroppens immunsystem reagerer på et protein som kalles gluten i matvarer som inneholder hvete, bygg og rug. Denne reaksjonen årsaker et hudutslett å utvikle.

Når det gjelder dette, hvor lang tid tar det før dermatitt herpetiformis forsvinner?

Det tar 1-2 uker før blærene dine skurrer over og helbrede , men nye blemmer vokser ofte i stedet. Symptomer kan dø ned og blusse opp igjen over tid.

Kan dermatitt herpetiformis komme plutselig?

Dermatitt herpetiformis (DH) er et veldig kløende utslett som består av støt og blemmer. Utslettet er kronisk (langsiktig). Dermatitt herpetiformis utvikler plutselig , varer i uker til måneder, og kan være assosiert med fordøyelsessykdommer som f.eks cøliaki sykdom.

Anbefalt: