Hva er forskjellen mellom aminofyllin og teofyllin?
Hva er forskjellen mellom aminofyllin og teofyllin?

Video: Hva er forskjellen mellom aminofyllin og teofyllin?

Video: Hva er forskjellen mellom aminofyllin og teofyllin?
Video: Hva er egentlig forskjellen mellom rusmidler og medisin? 2024, Juli
Anonim

Aminofyllin er en forbindelse av bronkodilatatoren teofyllin med etylendiamin i forholdet 2: 1. Aminofyllin er mindre potent og kortere virkende enn teofyllin . Den mest vanlige bruken er i behandling av luftveisobstruksjon fra astma eller KOLS.

Spørsmålet er også, hva er det generiske navnet på aminofyllin?

Aminofyllin er en metylxantin bronkodilatator som består av teofyllin (Respbid, Slo-Bid , Theo-24 , Theolair ) og etylendiamin.

Vet også, er teofyllin fortsatt foreskrevet? Teofyllin er fortsatt en av de mest utbredte foreskrevet medisiner for behandling av astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL) over hele verden, fordi den er billig og allment tilgjengelig.

Hva brukes aminofyllin til?

Aminofyllin brukes til å forebygge og behandle tungpustethet, kortpustethet og pustevansker forårsaket av astma , kronisk bronkitt , emfysem og andre lungesykdommer. Det slapper av og åpner luftpassasjer i lungene, noe som gjør det lettere å puste.

Hvorfor brukes ikke teofyllin?

En av hovedårsakene teofyllin er ikke ofte brukt lenger er på grunn av bivirkninger. Mange pasienter gjør det imidlertid ikke opplever eventuelle bivirkninger på teofyllin . Noen pasienter opplever også bivirkninger i løpet av den første uken med behandling med teofyllin.

Anbefalt: