Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer deler av nervesystemet?
Hvordan fungerer deler av nervesystemet?

Video: Hvordan fungerer deler av nervesystemet?

Video: Hvordan fungerer deler av nervesystemet?
Video: Nervesystemet del 1 2024, Juli
Anonim

De nervesystemet tar inn informasjon gjennom sansene våre, behandler informasjonen og utløser reaksjoner, for eksempel å få musklene til å bevege seg eller få deg til å føle smerte. For eksempel, hvis du berører en kokeplate, trekker du refleksivt tilbake hånden og din nerver samtidig sende smertesignaler til hjernen din.

Hvordan fungerer deler av nervesystemet i denne forbindelse?

Hjernen sender meldinger via ryggmargen til perifer nerver i hele kroppen som tjener til å kontrollere muskler og indre organer. Det somatiske nervesystemet består av nevroner som forbinder CNS med deler av kroppen det samhandle med omverdenen.

Spørsmålet er deretter hvordan kroppen beskytter nervesystemet vårt? Siden CNS er så viktig, den er beskyttet av en rekke strukturer. Først, hele CNS er innelukket i bein. De hjerne er beskyttet av skallen, mens ryggmargen er beskyttet av ryggvirvelen i ryggraden. De hjerne og ryggmargen er begge dekket med en beskyttende vev kjent som meninges.

Vet også, hva er delene av nervesystemet?

Nervesystemet har to hoveddeler:

  • Sentralnervesystemet består av hjernen og ryggmargen.
  • Det perifere nervesystemet består av nerver som forgrener seg fra ryggmargen og strekker seg til alle deler av kroppen.

Hvor er nervesystemet plassert?

Sentralnervesystemet (CNS) inkluderer nervene i hjerne og ryggmarg . Det er trygt inne i skallen og vertebral kanalen i ryggraden. Alle de andre nervene i kroppen er en del av det perifere nervesystemet (PNS).

Anbefalt: