Innholdsfortegnelse:

Er en trakeostomi en stomi?
Er en trakeostomi en stomi?

Video: Er en trakeostomi en stomi?

Video: Er en trakeostomi en stomi?
Video: Tracheostomy Procedure with Hanns 2024, Juli
Anonim

EN trakeostomi er et kirurgisk opprettet hull ( stomi ) i luftrøret ( luftrøret ) som gir en alternativ luftvei for å puste. EN trakeostomi røret settes inn gjennom hullet og festes på plass med en stropp rundt halsen.

På denne måten, hva er forskjellen mellom en stomi og en trakeostomi?

EN trakeostomi er en kirurgisk åpning for å få tilgang til trakeallumen med hele strupehodet som er intakt (D). I kontrast, etter total laryngektomi, blir luftrøret ført til huden som en stomi , som ikke lenger har noen anatomisk forbindelse med orofaryngealhulen og fordøyelseskanalen (C).

Videre, hvordan føles det å ha trakeostomi? A: Inntil deg få vant til å puste gjennom trach rør, kan du føle at det er vanskelig å puste eller svelge. Ta noen dype åndedrag. Når du slapper av, vil følelsen burde gå vekk. Det er normalt å kneble litt når du suger.

Dessuten, hvordan rengjør du en trakeostomi -stomi?

Rengjøring av stomien

  1. Samle alle elementene du trenger:
  2. Vask hendene med såpe og vann.
  3. Dypp en Q-tipp i væske med halv styrke hydrogenperoksid.
  4. Vask huden forsiktig rundt stomien med vattpinnen.
  5. Bruk rene vattpinner og skyll stomien med rent vann.

Hvor utføres en trakeostomi?

EN trakeostomi er en medisinsk prosedyre - enten midlertidig eller permanent - som innebærer å skape en åpning i nakken for å plassere et rør i en persons luftrør. Røret settes inn gjennom et kutt i nakken under stemmebåndene. Dette tillater luft å komme inn i lungene.

Anbefalt: