Innholdsfortegnelse:

Hvordan måler du dobbelt PD for briller?
Hvordan måler du dobbelt PD for briller?

Video: Hvordan måler du dobbelt PD for briller?

Video: Hvordan måler du dobbelt PD for briller?
Video: БАХШ ПЛОВ Бухарских Евреев 1000 летний РЕЦЕПТ КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, Juli
Anonim

DUAL PD eller monokulær PD , består av to tall og er avstanden mellom sentrene til hver elev til nesebroen. Dobbel PD er vanligvis skrevet i følgende notasjon: 32/30. Det første tallet er alltid høyre øye (OD) mål , og det andre tallet er venstre øye (OS).

Deretter kan man også spørre, hvordan måler man gamle PD for briller?

SLIK MÅLER DU PUPILLARAVstand

  1. Trinn ett Ta på glass. Ha en tusjmarkør tilgjengelig!
  2. Trinn tre Merk på høyre objektiv rett over objektet. Trinn fire Merk over objektet på venstre linse.
  3. Trinn fem Med begge øynene må du kontrollere at merkingen overlapper til en enkelt prikk. Trinn seks Mål avstanden mellom de to prikkene med en millimeter linjal.

hva skjer hvis PD er feil på briller? De feil PD kan forårsake belastning i øynene, tretthet, hodepine og tåkesyn. Hvis du har en høy resept og feil PD disse symptomene er ofte mye verre. I min praksis vil noen pasienter klage over at de "bare ikke føler seg riktig". Noen ganger er det en vag følelse av at noe er feil med deres briller.

Man kan også spørre, hva er dual PD for briller?

En eneste PD er målingen, i millimeter, fra midten av den ene eleven til midten av den andre. EN dobbel PD er målingen av midten av hver elev til midten av nesebroen.

Hvor nøyaktig må PD være?

Pupillavstandsmåling gjør ikke må være 100% nøyaktig å være nyttig, da den tåler et ganske lite feilområde. Hvis du gjøre måle din egen pupillavstand, anbefales det at du prøver flere forsøk for å være sikker på at du får en rimelig korrekt mål.

Anbefalt: