Hva er formålet med pepton i PCA -medier?
Hva er formålet med pepton i PCA -medier?

Video: Hva er formålet med pepton i PCA -medier?

Video: Hva er formålet med pepton i PCA -medier?
Video: Principal Component Analysis 2024, Juli
Anonim

Pepton er en blanding av proteiner og aminosyrer som oppnås ved å bryte ned naturlige produkter som animalsk vev, melk og planter. De funksjon av pepton i næringsstoff agar er å skaffe en proteinkilde slik at mikroorganismer kan vokse.

På samme måte kan du spørre, hva er hensikten med agar i PCA -medier?

Platetall Agar ( PCA ), også kalt standardmetoder Agar (SMA), er en mikrobiologisk vekst medium vanligvis brukt til å vurdere eller overvåke "total" eller levedyktig bakterievekst av en prøve. Sammensetningen av platetall agar kan variere, men vanligvis inneholder den (w/v):

For det andre, hvorfor blir biffekstrakt lagt til media? Biffekstrakt er et vannløselig pulver som brukes til generelle formål media . Det anbefales for bruk i bakteriologisk undersøkelse av vann, melk og andre materialer, der ensartet sammensetning av media er viktig og for biokjemiske studier, spesielt fermenteringsreaksjoner på grunn av dets …

Med tanke på dette, hvorfor legger vi til nacl i media?

Salt fungerer som et selektivt middel og forstyrrer membranpermeabilitet og osmotisk likevekt. Salttolerante organismer vil produsere kraftig vekst i buljongen og på fast agar innen 48 timer. Organismer som er i stand til å vokse i nærvær av en høy saltkonsentrasjon vil gjære også dekstrose.

Hva er næringsagar laget av?

Næringsagar brukes som et generelt formål for vekst av et bredt utvalg av ikke-vanskelige mikroorganismer. Den består av pepton, biffekstrakt og agar . Denne relativt enkle formuleringen gir næringsstoffer nødvendig for replikasjon av et stort antall ikke-rasende mikroorganismer.

Anbefalt: