Hva er en epifyse i anatomi?
Hva er en epifyse i anatomi?

Video: Hva er en epifyse i anatomi?

Video: Hva er en epifyse i anatomi?
Video: Why Surgery Should Be Your Last Resort — Abdominal Fistula's and When Surgeries Go Wrong 2024, Juli
Anonim

Anatomisk terminologi

De epifyse er den avrundede enden av et langt bein, i leddet med tilstøtende bein. Mellom epifyse og diafyse (den lange mellomdelen av det lange beinet) ligger metafysen, inkludert epifysisk plate (vekstplate).

Hva gjør epifysen følgelig?

Epifyse , utvidet ende av de lange beinene hos dyr, som forbener seg separat fra beinakselen, men blir festet til akselen når den vokser fullstendig er oppnådd. De epifyse er laget av svampete, kreftende bein dekket av et tynt lag med kompakt bein.

I tillegg, hva er epifyse og diafyse? Epifyse og diafyse av bein er henholdsvis enden og akselen av det lange beinet. De epifyse er den avrundede enden av et langt bein. Mellom epifyse og diafyse ligger metafysen. Ved leddet, epifyse er dekket med leddbrusk. De diafyse er hoveddelen eller midtseksjonen av et langt bein.

Hva betyr epifyse her i medisinsk termer?

Definisjon av epifyse . 1: en del eller prosess av et bein som forbenes separat og senere blir ankylosert til hoveddelen av beinet, spesielt: enden av et langt bein. 2: pinealkjertel.

Hva er diafysen til et bein?

Anatomisk terminologi. De diafyse er hoveddelen eller midtseksjonen (akselen) av en lang bein . Den består av kortikal bein og inneholder vanligvis bein marg og fettvev (fett). Det er en midtre rørformet del sammensatt av kompakt bein som omgir et sentralt marghulrom som inneholder rødt eller gult marg.

Anbefalt: