Hva er funksjonen til de midtre cerebellare peduncles?
Hva er funksjonen til de midtre cerebellare peduncles?

Video: Hva er funksjonen til de midtre cerebellare peduncles?

Video: Hva er funksjonen til de midtre cerebellare peduncles?
Video: Funksjon_2.1 2024, Juli
Anonim

De midtre cerebellar peduncles (brachium pontis) er sammenkoblede strukturer (venstre og høyre) som forbinder lillehjernen til ponsene og består utelukkende av sentripetalfibre, dvs. innkommende fibre. Fibrene stammer fra pontinkjernen til den motsatte halvkule av lillehjernen cortex.

Bare så, hva er funksjonen til cerebellar peduncles?

En cerebellar peduncle er en nervekanal som tillater kommunikasjon mellom lillehjernen og de andre delene av sentralnervesystemet. Tre par cerebellar peduncles gjennomfører denne kommunikasjonen. De dårligere peduncles gir sensorisk informasjon om den faktiske posisjonen til kroppsdeler som lemmer og ledd.

Og hvor er den midtre lillehjernen? De midtre cerebellar peduncles er sammenkoblede strukturer som forbinder lillehjernen til ponsene og består utelukkende av sentripetalfibre, som stammer fra pontinkjernen på motsatt side og ender i lillehjernen cortex; fibrene er ordnet i tre fasciculi, superior, inferior og deep.

Med tanke på dette, hva er de tre cerebellare peduncles?

Det er tre på hver side: den underordnede cerebellar peduncle (#4025, #6172), midten cerebellar peduncle (brachium pontis) (#8361, #6553) og overlegen cerebellar peduncle (brachium conjunctivum) (#6554). Den midterste og dårligere cerebellar peduncles inneholde de fleste lillehjernen afferenter.

Hva er forskjellen mellom de overordnede midtre og underordnede cerebellare peduncles og cerebral peduncles?

Superior cerebellar peduncle er en sammenkoblet struktur av hvit substans som forbinder lillehjernen til midt -hjerne. Inferior cerebellar peduncle er en tykk taulignende streng som opptar den øvre delen av bakre distrikt i medulla oblongata.

Anbefalt: