Hvordan fungerer Charles Law?
Hvordan fungerer Charles Law?

Video: Hvordan fungerer Charles Law?

Video: Hvordan fungerer Charles Law?
Video: Chemistry: Charles's Law (Gas Laws) with 2 examples | Homework Tutor 2024, Juli
Anonim

Charles Law sier at volumet til en gitt masse av en gass er direkte proporsjonal med Kevin -temperaturen ved konstant trykk. Og han oppdaget at volumet av en gitt masse av en gass er direkte proporsjonal med kelvin -temperaturen ved konstant trykk.

Tilsvarende, hva er prinsippet i Charles Law?

Det fysiske prinsipp kjent som Charles ' lov sier at volumet til en gass tilsvarer en konstant verdi multiplisert med temperaturen målt på Kelvin -skalaen (null Kelvin tilsvarer -273,15 grader Celsius).

Hvorfor er Charles -loven på samme måte et direkte forhold? De lov sier at hvis en mengde gass holdes ved et konstant trykk, er det en direkte forhold mellom volumet og temperaturen, målt i grader Kelvin. Tenk på det på denne måten. Når temperaturen øker, begynner molekylene i en gitt gass å bevege seg raskere.

hva er Charles Law eksempel?

En enkel eksempel av Charles ' Lov er en heliumballong. Hvis du fyller en heliumballong i et varmt eller varmt rom, og deretter tar den med inn i et kaldt rom, krymper den og ser ut som om den har mistet noe av luften inne. I utgangspunktet sprer heliumet seg seg inn og tar mer plass, eller volum, når det er varmere.

Hva er forskjellen mellom Boyles og Charles Law?

Trykket forblir det samme fordi volumøkning gjenoppliver trykket. De forskjeller er det Boyles lov er et direkte forhold mens Charles Law er et omvendt forhold. Både lover innebære volum, men den ene involverer trykk og den andre temperaturen.

Anbefalt: