Hva er de selektive ingrediensene i MacConkey Agar?
Hva er de selektive ingrediensene i MacConkey Agar?

Video: Hva er de selektive ingrediensene i MacConkey Agar?

Video: Hva er de selektive ingrediensene i MacConkey Agar?
Video: Hva er søkemotoroptimalisering? (01 av 05) | SEO kurs | Utdannet.no 2024, Juli
Anonim

MacConkey Agar. Dette mediet er både selektivt og differensielt. De selektive ingrediensene er gallesalter og fargestoffet, krystallfiolett som hemmer veksten av grampositive bakterier. Differensialbestanddelen er laktose.

Med tanke på dette, hvorfor brukes et indikatorfargestoff i MacConkey Agar?

Tillater opphopning av syre i nærvær av laktosegjærere, som reagerer med nøytralrød Farge . Det er brukt å isolere og differensiere medlemmer av Enterobacteriaceae basert på evnen til å gjære laktose.

Ved siden av ovenfor, kan grampositive bakterier vokse på MacConkey Agar? Deres inkludering gjør MacConkey agar et selektivt medium egnet for isolering Gram negativ bakterie . Celleveggen til Gram -positive bakterier forhindrer ikke at begge disse to forbindelsene kommer inn i cellene. Begge disse to forbindelsene er antibakterielle, så i deres nærvær Grampositive bakterier kan ikke vokse.

På samme måte kan du spørre: vokser Staphylococcus aureus på MacConkey Agar?

ManConkey agar er en selektiv og differensial agar medium som inneholder gallsalte, laktose og fargestoffet krystallfiolett som er kjent for å hemme veksten av grampositive bakterier. Staphylococcus å være en Gram positiv kokker er dermed ikke i stand til vokse i dette mediet.

Hvorfor er MacConkey Agar gul?

Alle laktosegjærere på MacConkey agar også gjære sorbitol. Bakteriene vokste på mannitolsalt agar gjæring mannitol, som vist av endringen til gul av mediet. PH -indikatoren i mannitolsalt agar er fenolrødt, som svinger til gul når mediet surgjøres av fermenteringsproduktene.

Anbefalt: