Hvor skjer gassutveksling i luftveiene?
Hvor skjer gassutveksling i luftveiene?

Video: Hvor skjer gassutveksling i luftveiene?

Video: Hvor skjer gassutveksling i luftveiene?
Video: Respirasjon: Diffusjon og perfusjon 2024, Juli
Anonim

Gassutveksling er levering av oksygen fra lungene til blodet, og eliminering av karbondioksid fra blodet til lungene. Den inntreffer i lungene mellom alveolene og et nettverk av bittesmå blodkar som kalles kapillærer, og som er plassert i veggene i alveolene.

Hvordan fungerer oksygen transport og gassutveksling i hele kroppen?

The Journey of a Breath of Air The oksygen kommer inn i blodet fra alveolene, små sekker i lungene hvor gassutveksling finner sted (figur nedenfor). Overføringen av oksygen inn i blodet er gjennom enkel spredning . De oksygen molekyler beveger seg, av spredning , ut av kapillærene og inn i kropp celler.

Hvordan interagerer kapillærer også med luftveiene? De kapillærer koble til et nettverk av arterier og vener som flytter blod gjennom kroppen din. Lungearterien og grenene leverer blod som er rikt på karbondioksid og mangler oksygen kapillærer som omgir luftsekkene. Karbondioksid beveger seg fra blodet til luften inne i alveolene.

På samme måte hvordan reiser luft gjennom luftveiene?

De luft at vi puster i kommer inn i nesen eller munnen, flyter gjennom halsen (svelget) og stemmeboksen (strupehodet) og kommer inn i luftrøret (luftrøret). Luftrøret deler seg i to hule rør kalt bronkier. Det medisinske uttrykket for alle luft rør fra nese og munn ned til bronkiolene er 'den luftveier '.

Hva skjer som en del av gassutvekslingen?

lungene

Anbefalt: