Hva er formålet med kapsiden til et virus?
Hva er formålet med kapsiden til et virus?

Video: Hva er formålet med kapsiden til et virus?

Video: Hva er formålet med kapsiden til et virus?
Video: Barneuniversitetet: Hva er et virus? 2024, September
Anonim

De kapsid har tre funksjoner: 1) den beskytter nukleinsyren mot fordøyelse av enzymer, 2) inneholder spesielle steder på overflaten som gjør at virionen kan feste seg til en vertscelle, og 3) gir proteiner som gjør at virionen kan trenge gjennom vertscellemembranen og, i noen tilfeller, å injisere den smittsomme kjernen

På samme måte kan man spørre, hvorfor er kapsiden viktig?

De viktigste funksjonene til kapsid er for å beskytte den funksjonelle integriteten til det virale RNA når virionen er utenfor vertscellen og for å starte den smittsomme prosessen når en reseptor på en egnet vertscelle støter på.

Videre, hva er funksjonen til et proteinlag av et virus? beskyttelse

På samme måte kan man spørre, hva er kapsiden til et virus laget av?

EN kapsid er proteinskallet til a virus . Den består av flere oligomere strukturelle underenheter laget av protein som kalles protomerer. De observerbare tredimensjonale morfologiske underenhetene, som kanskje ikke stemmer overens med individuelle proteiner, kalles capsomerer. De kapsid omslutter det genetiske materialet til virus.

Hvordan dannes kapsider?

Gryende kapsider er fylt med viralt DNA (gjennom portalkomplekset) i en prosess som krever energi. DNA er pakket i en "hodete" mekanisme der concatemere spaltes i konserverte sekvenser som definerer genomendene. DNA er tett pakket, og produserer en stiv kapsid og kapsid er "forseglet" av en PCP.

Anbefalt: