Hva er typen fobi?
Hva er typen fobi?

Video: Hva er typen fobi?

Video: Hva er typen fobi?
Video: Clash-A-Rama: Отъезд лучника (финал сезона) Clash of Clans 2024, Juli
Anonim

EN fobi er en type angstlidelse definert av en vedvarende og overdreven frykt for et objekt eller en situasjon. De fobi vanligvis resulterer i en rask begynnelse av frykt og er tilstede i mer enn seks måneder. Fobier kan deles inn i spesifikke fobier , sosial fobi og agorafobi.

Også spurt, hva er de forskjellige typene fobi?

Mens det er nesten like mange fobier som det er situasjoner, den vanligste slags fobier inkludere sosiale fobi , agorafobi, klaustrofobi, coulrofobi, aerofobi, zoofobi, araknofobi, dentofobi, aichmophobia, ophidiophobia, acrophobia, mysophobia og hemofobi.

Hva forårsaker også en fobi? Genetiske og miljømessige faktorer kan forårsake fobier . Barn som har en nær slektning med en angstlidelse, risikerer å utvikle en fobi . Bekymrende hendelser, for eksempel nesten drukning, kan føre til en fobi . Eksponering for trange rom, ekstreme høyder og dyre- eller insektbitt kan alle være kilder til fobier.

Hva er de tre typene fobier?

Det er tre typer fobi: sosial fobi , agorafobi , og spesifikk fobi. Symptomer eller fobiske reaksjoner kan være psykologiske, for eksempel en intens følelse av ubehag eller frykt; fysisk, for eksempel gråt eller gastrointestinal lidelse; eller atferdsmessig, som inkluderer et stort utvalg av unngåelsestaktikker.

Hva er fobien #1?

Frykt av høyder er en av de vanligste fobiene (etterfulgt av offentlige taler) med anslagsvis 3 prosent til 5 prosent av befolkningen som lider av såkalt akrofobi. Mens forskere hadde trodd at slik fobi var et resultat av en irrasjonell frykt til normale stimuli, tyder ny forskning på noe annet.

Anbefalt: